دفتر مرکزی: 66097851 مرکز تعمیرات: 66097859 شعبه شرق: 77978135 شعبه هفت تیر: 88836102 شعبه جنوب: 55300568 شعبه غرب: 44153186 شعبه شمال: 26721443 شعبه اسلامشهر و رباط کریم 56746602

تعمیر آسانسور

نشانی: خ آزادی، خ بهبودی، نرسیده به نصرت، ساختمان بنیامین، پلاک 145، طبقه 5، واحد 18، مجهز به (2) آسانسور و پارکینگ

نشانی: خ آزادی، خ بهبودی، نرسیده به نصرت، ساختمان بنیامین، پلاک 145، طبقه 5، واحد 18، مجهز به (2) آسانسور و پارکینگ

قانون تعمیر آسانسور در آپارتمان

قانون تعمیر آسانسور در آپارتمان

قانون تعمیر آسانسور در آپارتمان، شاید برای شما هم این سوال پیش آمده باشد که طبقات پایین ساختمان شامل پرداخت هزینه‌ها با توجه قانون تعمیر آسانسور در آپارتمان می‌شوند یا خیر، در ادامه این مطلب همراه باشید. با افزایش روز افزون جمعیت و مهاجرت انسان‌ها به شهرها و کلان‌شهرها، مدل خانه‌ها عوض شده است. دیگر خبری از خانه‌های ویلایی(خانه‌هایی دارای باغچه، پارکینگ یا دوبلکس) در شهرهای بزرگ نمی‌باشد. در شهر‌ خانه‌ها تبدیل به آپارتمان‌ها و آسمان خراش‌های بلندی شده‌اند که تعداد افراد بیشتری را در خود جای می‌دهند، هر چه جلوتر می‌رویم بر تعداد طبقات آن‌ها افزوده خواهد شد.در گذشته آپارتمان‌های به اصتلاح آپشنال(optional) دارای آسانسور بودند.

با توجه به پیشرفت روزانه ساختمان‌‌سازی یکی از مهم‌ترین سیستم‌های ساختمان آسانسور است. بعضی اوقات بعد از به‌وجود آمدن خرابی برای این وسیله، موجب اختلاف نظرهایی در میان ساکنان آپارتمان‌ می‌شود. مشکلاتی مانند اجازه نصب آسانسور، پرداخت هزینه‌های نصب و تعمیر، تأثیر بالا و پایین بودن طبقات بر آسانسور و تأثیر خالی بودن واحد برای پرداخت شارژ مربوط به آسانسور می‌شود. با وجود این شکل از ساختمان‌ها، برای حل­ مشکلات  آشنایی با قانون تعمیر آسانسور در آپارتمان بسیار مهم است. در ادامه قانون آسانسور در آپارتمان‌ها کامل توضیح داده می‌شود.

تأثیر طبقه درپرداخت هزینه‌ها در قوانین استفاده از آسانسور
تأثیر طبقه درپرداخت هزینه‌ها در قوانین استفاده از آسانسور

تأثیر طبقه در قوانین استفاده از آسانسور

این سوال شاید برای شما هم پیش آمده باشد، آیا ساکنین طبقه همکف و یا طبقه اول می‌توانند از پرداخت هزینه‌های آسانسور (هزینه نصب و تعبیه کردن، هزینه‌های سرویس و نگهداری آسانسور)، پرداخت شارژ خودداری کنند؟ اینجا طبق قانون تملک آپارتمان توضیح داده شده است.

ماده 23 قانون تملک آپارتمان

  • ماده 23 – شرکاء ساختمان موظفند در پرداخت هزینه‌های مستمر و هزینه‌هایی که برای حفظ و نگهداری قسمت‌های مشترک بنا مصرف می‌شود طبق‌مقررات زیر مشارکت نمایند: ‌در صورتی که مالکین ترتیب دیگری برای پرداخت هزینه‌های مشترک پیش‌بینی نکرده باشند سهم هر یک از مالکین یا استفاده‌کنندگان از هزینه‌های‌مشترک آن قسمت که ارتباط با مساحت زیربنای قسمت اختصاصی دارد از قبیل آب، گازوئیل، اسفالت پشت بام و غیره به ترتیب مقرر در ماده 4 قانون‌تملک آپارتمانها و سایر مخارج که ارتباطی به میزان مساحت زیر بنا ندارد از قبیل هزینه‌های مربوط به سرایدار، نگهبان، متصدی
    آسانسور، هزینه‌نگاهداری تأسیسات، باغبان تزئینات قسمتهای مشترک و غیره به طور مساوی بین مالکین یا استفاده‌کنندگان تقسیم می‌گردد. تعیین سهم هر یک از‌مالکین یا استفاده‌کنندگان با مدیر یا مدیران می‌باشد.
  • ‌تبصره: چنانچه به موجب اجاره‌نامه یا قرارداد خصوصی پرداخت هزینه‌های مشترک به عهده مالک باشد و مالک از پرداخت آن استنکاف نماید مستأجر‌می‌تواند از محل مال‌الاجاره هزینه‌های مزبور را پرداخت کند و در صورتی که پرداخت هزینه‌های اجرای مشترک به عهده استفاده کننده باشد و از‌پرداخت استنکاف کند مدیر یا مدیران می‌توانند علاوه بر مراجعه به استفاده کننده به مالک اصلی نیز مراجعه نمایند. طبق ماده ۲۳ قانون تملک آپارتمان‌ها همانطور که در قانون تعمیر آسانسور در آپارتمان گفته شد، اعتراض ساکنین طبقات همکف یا اول برای عدم پرداخت هزینه‌های مربوط به آسانسور به علت استفاده نکردن از این سیستم، قابل پذیرش نیست.
هزینه نصب آسانسور در آپارتمان
هزینه نصب آسانسور در آپارتمان

هزینه نصب آسانسور در آپارتمان

اگر در ساختمانی سه الی چهار طبقه، مالکین طبقات (سوم و دوم)، قصد نصب آسانسور داشته باشند و مکانی هم برای نصب شدن سیستم آسانسور از پیش تعیین شده باشد، در صورت مخالفت ساکنین طبقه اول یا طبقه همکف می‌توانند برای نصب آسانسور اقدام کنند.

طبق ماده 4 قانون آپارتمان نشینی، در صورتی که مجموع مساحت طبقات بالایی یعنی طبقات (سوم،دوم) از مساحت واحد طبقه اول یا زیرین بیشتر باشد، سایر مالکین می‌توانند به صورت قانونی هزینه نصب را به همراه خسارات احتمالی از مالکین معترض دریافت کنند.

پرداخت شارژ برای واحد‌های خالی 

امکان دارد یک واحد مسکونی یا تجاری بنا به هر دلیلی مانند مسافرت، عدم وجود ساکنین در واحد یا اجاره نرفتن واحد، خالی بماند. ساکنین آپارتمان در رابطه با پرداخت شارژ ساختمان با این مشکل و سوالات مواجه می‌شوند.

طبق ماده 4 قانون تملک آپارتمان‌ در قانون تعمیر آسانسور در آپارتمان، پرداخت شارژ ساختمان‌ها به صورت ماهانه الزامی می‌باشد، استفاده و عدم استفاده قسمت­­‌های مشترک تاثیری در پرداخت و یا عدم پرداخت حق شارژ آپارتمان ندارد. درنتیجه حق شارژ ساختمان ارتباطی به خالی بودن یا حضور ساکنین در ساختمان ندارد، همه موظف هستند تا هزینه قسمت‌های مشترک را پرداخت کنند. پرداخت هزینه تعمیر آسانسور برای طبقه اول یا همکف تفاوتی ندارد، برای همه الزامی است.

قانون تقسیم هزینه ساختمان و تعمیر آسانسور
قانون تقسیم هزینه ساختمان و تعمیر آسانسور

قانون تقسیم هزینه ساختمان و تعمیر آسانسور

مدیر(هیئت مدیره) ساختمان موظف می‌باشد آسانسور و تمام ساختمان را در مقابل خطرات غیر قابل پیش‌بینی بیمه کند. سهم هر واحد از حق بیمه، طبق ماده ۴ قانون تملک آپارتمان‌ها، توسط مدیر، متناسب با متراژ هر واحد تعیین می‌شود. مدیر ساختمان موظف می‌باشد برای جمع کردن شارژهای ماهیانه و صندوق ساختمان اقدام کند. هزینه‌های مربوط به آسانسور (هزینه تعمیرات و …) وقانون تعمیر آسانسور در آپارتمان هم در همین دسته می‌باشد.

هزینه تعمیر آسانسور با مالک است یا مستاجر
هزینه تعمیر آسانسور با مالک است یا مستاجر

قوانین استفاده از آسانسور برای همه ساکنین ساختمان یکسان می‌باشد. با پرداخت کردن شارژ ماهیانه ساختمان این هزینه‌ها شامل آسانسور هم می‌شود. برای مالک و مستاجر هزینه تعمیرات به دو بخش کلی و جزئی دسته بندی می‌گردد. نحوه محاسبه هزینه تعمیر آسانسور در آپارتمان به این شکل تعریف می‌شود، برخی از هزینه‌ها شامل تغییر اساسی در ساختمان ‌می‌باشد که باید مالک پرداخت کند. به عنوان مثال اگر قرار باشد در ساختمانی که آسانسور نداشته و قصد داشته باشند نصب کنند یا بخواهند بخشی از آسانسور را تعویض کنند (کابین یا نوع آسانسور) این هزینه را باید مالک بپردازد. اما برای سرویس دوره‌ای و تعمیر بخشی از بالابر به‌صورت ماهیانه در شارژ ساختمان بین ساکنین تقسیم می‌شود و این هزینه با مستاجر است.

هزینه‌های پرداختی از طریق صندوق یا شارژ ساختمان

  • هزینه‌های برق عمومی که شامل برق آسانسور هم می‌شود
  • هزینه‌های آب ساختمان(مشاع)
  • هزینه‌های تعمیرات و نگهداری(هزینه نگهداری از باغچه و زیباسازگلدان،خاک،بذر و…)
  • حقوق ماهیانه سرایدار
  • هزینه‌های مرتبط با گاز(مشاع)
  • هزینه‌های لوازمی چون مواد شوینده، لامپ و … .(برای نظافت ساختمان)

مدیر ساختمان باید برای سرویس دوره‌ای آسانسور باید یک چک لیست سرویس و نگهداری آسانسور تهیه کند و به  صورت سالانه با شرکت‌های معتبر خدمات آسانسور یک قرارداد ببندد، تمامی این هزینه‌ها از محل درآمد شارژ ساختمان پرداخت می‌شود.(شارژ ساختمان بعضی اوقات ممکن است متغییر باشد به دلیل اتفاق‌های ناگهانی که در ساختمان می‌افتد.)

قانون تعمیر آسانسور در آپارتمان و اسباب کشی با آسانسور
قانون تعمیر آسانسور در آپارتمان و اسباب کشی با آسانسور

قانون آسانسور برای حمل بار و اسباب‌کشی

طبق ماده 56 آپارتمان نشینی مصوب ۱۳۴۳ اسباب کشی و حمل مصالح ساختمانی و نخاله‌های ناشی از تعمیرات با آسانسور ممنوع می‌باشد “سرایدار مکلف به ممانعت از انجام این عمل خواهد بود”البته با موافقت مدیر ساختمان و ساکنین،طبق قوانین ساختمان می‌توانید این کار انجام دهید، تا هزینه اساب کشی کاهش پیدا کند. جبران خسارت وارد شده به آسانسور، بنا به هر دلیلی اگر به اموال عمومی ساختمان توسط ساکنین یا بستگان این واحد‌ها آسیبی وارد شود، آن واحد ملزم به پرداخت خسارت وارد شده توسط محاسبه مدیر ساختمان است.

جمع بندی

همانطور که گفته شد بر اساس ماده 23 تملک آپارتمان‌ها پراخت تمامی هزینه‌ها و شارژ ساختمان برای تمامی ساکنین الزامی است. فرقی ندارد که در طبقه اول، همکف ساکن هستید، واحد شما خالی باشد یا اجاره نرفته است، باید طبق قانون آپارتمان نشینی شارژ ساختمان پرداخت گردد. برای سرویس و نگهداری آسانسور که در شارژ ساختمان بین واحدها تقسیم می‌شود توسط مستاجر پرداخت می‌شود و برای تغییرات اساسی مالک پرداخت می‌کند.

منابع:rc.majlis.ir

 

فهرست مطالب